• Kwaliteit voor elke portemonnee
  • Vriendelijke service
  • Nergens voordeliger

Egaliseren

egaliseren-pvc-vloer

Bij een PVC vloer moet u de ondergrond egaliseren, oftewel glad maken. Dit kan ook door u zelf gedaan worden, u moet natuurlijk wel een beetje handig zijn in klussen.

PVC Centrum, onderdeel van De Huiscomponist, kiest er bewust voor om samen te werken met twee zeer betrouwbare merken voor het egaliseren en verlijmen van uw PVC vloer.

stauf-logo-pvc-centrum

Uzin Egalisatie

Deze merken; Uzin en Stauf zijn bewust uitgekozen omdat deze bewezen kwalitatief te zijn! Aanbevolen door de vakman en voorkomt problemen met uw PVC vloer.

Nu is natuurlijk de vraag welke stappen en producten u nodig heeft om dit te doen. Dat verschilt nogal aan de ondergrond waarop uw PVC vloer gelegd zal worden. Uiteraard zijn alle producten en gereedschap die nodig zijn verkrijgbaar bij PVC-Centrum!

Bekijk de verschillende opties voor uw ondergrond en hoe deze te egaliseren is met de producten van Uzin en Stauf;

 

Ondergrond Zandcement

Uzin Zandcement Ondergrond

stauf-zandcement

Wanneer u gebruik maakt van een ondergrond van zandcement dan dient u deze eerst voor te strijken. Vervolgens maakt u de ondergrond glad door deze te egaliseren. Daarna kunt u beginnen met het schuren van de hele vloer. 

Alle kleine onregelmatigheden die zich nog in de vloer zouden kunnen bevinden worden op deze manier weggewerkt. Dit kunt u doen door een éénschijfs schuurmachine te gebruiken. Deze zijn bij PVC-Centrum uiteraard te huur. Zodra deze stappen afgerond zijn kunt u beginnen met het maken van een rechte lijn, de zogeheten ‘smetlijn’. Van hier uit kunt u beginnen met het leggen van uw PVC vloer!

Ondergrond Anhydriet

Uzin ondergrond Anhydriet

stauf-anhydriet

Een anhydriet vloer is een vloeivloer. Deze vloeren ziet men vaak in appartementen en hoogbouw. Deze ondergrond dient eerst geschuurd te worden. Vervolgens moet u deze strijken, egaliseren en een tweede keer schuren zodat alle onregelmatigheden weg zijn.

Ondergrond Tegels

Uzin ondergrond Tegels

stauf-tegels

Een tegelvloer, maar ook een vloer van marmer, graniet of plavuizen kan dienen als basisvloer mits volledig vlak en gladgestreken. Het stappenplan voor het plaatsen van uw pvc vloer bij een tegel ondergrond komt vrij overheen met bovenstaande vloeren, de zandcement en de anhydriet ondervloer. 

U begint met het ontvetten van de gehele vloer zodat deze vrij is van schadelijke resten of ongelijkheden. Vervolgens schuurt u de ondergrond grondig en brengt u een laag egaline aan en kunt u de vloer egaliseren. Doe dit met een pleisterspaan; hiermee verdeel je de egaline gelijkmatig.

Zorg ervoor dat de egaline goed uithardt en ga uit van één dag per millimeter dikte. Vervolgens schuurt u deze wanneer klaar, en kunt u beginnen met de lijmlaag toebrengen.

Mocht u vragen hebben over het egaliseren van uw ondervloer, of wilt u dit netjes laten doen door een specialist? Schroom niet en kom langs bij onze showroom! Onze medewerkers staan klaar om uw vragen te beantwoorden en een afspraak te maken met één van onze vakmensen zodat uw nieuwe PVC vloer er tip top uit ziet!

PVC specialist Haarlem

 

Kortingsbon

Kortingsbon Activeren

Activeer uw kortingsbon met de unieke code op de achterzijde. U neemt dan ook deel aan onze seizoensloterij.

Wie weet wint u tot wel €1500,- aan kortingsbonnen!

Lenteaanbiedingen


De Huiscomponist

De Huiscomponist is met de drie sterke labels Hometrend Haarlem, Sunlite Haarlem en ‘t Plankenhuis Haarlem al meer dan veertig jaar een begrip in Haarlem en omstreken. Met een oppervlakte van ongeveer zeshonderd vierkante meter aan verkoopruimte kan iedereen bij De Huiscomponist uit de voeten. Kom, kijk, vergelijk en overtuig uzelf.